In het licht van het aanstaande programma OER (Opwekken Energie op Rijksgronden) is in opdracht van Rijkswaterstaat en ProRail met behulp van de EnergieWijzer aanpak verkend wat nodig is om samen met regionale partners (RES Rivierenland, RES Arnhem-Nijmegen, provincie Gelderland en netbeheerder Liander) te bouwen aan de Energiecorridor A15-Betuweroute.

In de afgelopen 10 jaar is in vele studies en initiatieven nagedacht over de rol van de A15-Betuweroutecorridor in de energietransitie. In deze voorverkenning is onderzocht welke aanpak nodig en kansrijk is om de Rijksgronden in dit gebied efficiƫnt en met impact in te zetten voor de energietransitie. Dit vraagt om een programmatische aanpak waarin onderzoeksvragen op corridorniveau worden aangepakt door een multi-disciplinair team waarin Rijk en Regio nauw samenwerken.

Om de aanpak en het resultaat van deze voorverkenning te kunnen delen heeft EnergieOntwikkelaar een beknopte brochure gemaakt. Neem voor meer informatie contact op met Tertius Hanekamp of Wouter van der Burg.